Tuinbeelden kopen 2017-01-17T11:54:35+00:00

Tuinbeelden kopen

De collectie driedimensionale fabelwezens van Sjaak Smetsers bevat ook een aantal tuinbeelden. Deze tuinbeelden zijn net zoals zijn andere werk gemaakt van verschillende materialen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materialen die geschikt zijn om buiten neer te zetten zoals glas en staal. Deze materialen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. U kunt deze tuinbeelden ook kopen.

De geschiedenis van de fabeldieren

Fabelwezens hebben een lange (kunst)geschiedenis. Vanaf de 11e eeuw komen ze voor  in apocalyptische voorstellingen in Romaanse en Gotische kerken. Rond 1500 zien we ze in het werk van Jheronimus Bosch. De fabelwezens krijgen in de 19e en 20e eeuw meer morbide en vileine trekken door Max Ernst en Joan Miro. In de tweede helft van de 20e eeuw geven de Cobra kunstenaars gestalte aan fabeldieren. In deze lijn past ook de moderne kunst van Sjaak Smetsers. Uniek en origineel in denkwijze en uitvoering maar passend in de jarenlange kunsttraditie.

Galerie Moeejen Daag

De tuinbeelden en de andere kunstwerken van Sjaak Smetsers zijn te zien in galerie Moeejen Daag in Tegelen. Het werk van Sjaak Smetsers is onderdeel van de vaste collectie. Naast beeldende kunst bestaat de vaste collectie uit schilderijen, wandobjecten en sieraden. Ook zijn er wisselende exposities van kunstenaars uit binnen- en buitenland. In de galerie kunt u de tuinbeelden kopen, net als het andere werk van Sjaak Smetsers.

Openingstijden galerie

Galerie Moeejen Daag is op vrijdag en zaterdag geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Wilt u tuinbeelden kopen? Dan kunt u buiten deze tijden altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de galerie of om kunstwerken thuis te bekijken. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vindt u op de website.