Moderne kunst 2017-01-17T11:32:03+00:00

De moderne kunst van Sjaak Smetsers kunt u bekijken bij Galerie Moeëjen Daag in Tegelen.

 

Kunsttraditie

Sjaak Smetsers maakt driedimensionale fabelwezens. Fabelwezens hebben een lange (kunst)geschiedenis. We zien ze vanaf de 11e eeuw in apocalyptische voorstellingen in Romaanse en Gotische kerken. Rond 1500 keren ze terug in het werk van Jheronimus Bosch. De fabelwezens krijgen in de 19e en 20e eeuw meer morbide en vileine trekken door Max Ernst en Joan Miro. De Cobra kunstenaars geven gestalte aan fabeldieren in de tweede helft van de 20e eeuw. In deze lijn past ook de moderne kunst van Sjaak Smetsers. Uniek en origineel in denkwijze en uitvoering maar passend in de jarenlange kunsttraditie.

 

Gebruik van tegenstrijdige materialen

Sjaak Smetsers gebruikt in zijn werk verschillende technieken. Hij werkt vanuit verschillende (kunst)disciplines en met verschillende, soms zelfs tegenstrijdige materialen. Brons, koper, glas, tin, bladgoud, keramiek, hij gebruikt het allemaal. Het gebruik van verschillende materialen zorgt voor levendige moderne kunst met een twist. Vaak tegenstrijdig, maar toch in harmonie, gegoten samensmeltend in een universeel thema.

Kunst in opdracht

Zoekt u een origineel kunstwerk voor een speciale gelegenheid? Bijvoorbeeld voor een afscheid, geboorte, huwelijk of gewoon voor uzelf, voor een specifieke locatie of van bijzondere afmetingen? Maak een afspraak en bespreek de mogelijkheden met Sjaak Smetsers.

Hij biedt u de mogelijkheden qua materiaal, technieken en maatvoering. Helemaal volgens uw wensen creëert Sjaak Smetsers een uniek kunstwerk.