Huidige expositie 2017-01-17T16:29:15+00:00

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS, van 14 september t/m 11 november 2017 de schilderijen van

MARTA JEDRYSKO te zien

Marta Jedrysko (1959) werkt met een wervelende selectie van felle en warme kleuren. Wanneer deze kleuren op het canvas te zien zijn, ervaart de toeschouwer een explosie van leven. Wie aanwezig is een ruimte met Marta’s werk waant zich in een zomerse droom.

 

Marta heeft de kunstacademie in Kraków (Polen) cum laude afgerond in 1983 en is in 1985 naar Nederland verhuisd. Hoewel haar stijl in de loop der jaren duidelijk is veranderd van abstract expressionisme naar een warme, bijna impressionistische stijl, is deze Pools noch Nederlands. Ze drukt haar persoonlijke gevoelens uit op abstracte wijze, maar improviseert niet, tekent regelmatig zeer realistisch en toont zich in de afgelopen jaren steeds meer een meester in kleurrijke portretten. Kleurvlakken brengen rust in de compositie en benadrukken de gelaatstrekken van Marta’s inspiratiebronnen.

 

Nadat Marta haar tekeningen en kleurvlakken in olieverf op het canvas heeft aangebracht, wordt het schilderij afgelakt met een vloeibare glanslaag. Het idee voor een dergelijke behandeling is al onstaan tijdens haar studie. Na vele jaren is haar wens om naast olieverf ook andere materialen tussen het canvas en de glanzende coating te vangen, recent in vervulling gegaan.

 

Haar inspiratie komt vaak voort uit alledaagse dingen zoals een stilleven, bloemen, menselijke of dierlijke figuren. Vanuit dit startpunt abstraheert zij het object naar haar innerlijke wereld door de werkelijkheid te kleuren en te vormen naar haar eigen smaak. Marta schildert met een vloeiende toets waardoor het schilderij een bewegende belevenis wordt om naar te kijken. Een oorspronkelijke fruitschaal wordt een zee van emoties en de anders zo hard omlijnde realiteit verandert in stromen van gevoelens.

 

SJAAK SMETSERS (beelden en wandobjecten )

Als een speelse alchemist werkt Sjaak Smetsers dagelijks in zijn Tegelse atelier. Hij bewerkt brons, koper, staal, zilvertin, smelt, giet en blaast glas.

Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.

Kenmerkend voor het geëxposeerde zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

 

WELKOM IN MOEËJEN DAAG!

Lianne en Sjaak Smetsers

Galerie Moeëjen Daag

Grotestraat 61a

5931 CT Tegelen

T +31 (0)77 3747510

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

 

Openingstijden:

Vrijdag 12.00 – 17.00 uur

Zaterdag 12.00 – 17.00 uur

en bezoek op afspraak

Voorgaande expositie

17 maart t/m 18 mei  2017

HENK VAN VESSEM (schilderijen)

Abstract-expresssionisme

 

Kunstenaars: 

SJAAK SMETSERS

(beelden, wandobjecten)

HENK VAN VESSEM (schilderijen)

Abstract-expresssionisme

 

WELKOM IN GALERIE MOEËJEN DAAG!

In Galerie Moeëjen Daag zijn naast de beeldhouwwerken en wandobjecten van SJAAK SMETSERS,  van 17 maart tm 18 mei 2017 de schilderijen, Abstract-expressionisme, van HENK VAN VESSEM te zien.

HENK VAN VESSEM is een kunstenaar die schildert met een groot gebaar in sterk contrasterende kleuren, althans voor zover dat de doeken betreft. De pastels zijn van een meer vriendelijke natuur en vertonen zachtere kleuren. Bij de tekeningen worden de voorstellingen bijna transparant en maken de gevoelswaarden van kleur plaats voor de spirituele waarden van transparante kleuren.

Kenmerkend voor het geëxposeerde zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag  een mooie dag.

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers

GALERIE MOEËJEN DAAG

 

Impressie van een voorgaande expositie