Glaskunst 2017-02-03T16:11:30+00:00

Beeldend kunstenaar Sjaak Smetsers staat bekend om zijn glaskunst. Hij gebruikt glas meestal in combinatie met andere materialen zoals brons, koper of hardsteen.

 

Fabelwezens in de kunstgeschiedenis

Sjaak Smetsers maakt driedimensionale fabelwezens. Fabelwezens hebben een lange (kunst)geschiedenis. Al vanaf de 11e eeuw komen we deze fabeldieren tegen in architectuur en literatuur.  Ze zijn vooral te zien op apocalyptische voorstellingen in Romaanse en Gotische kerken. Rond 1500 zien we de fabelwezens weer terug in het werk van Jheronimus Bosch. In het werk van Max Ernst en Joan Miro eind 19e en begin 20e eeuw krijgen de fabelwezens meer morbide en vileine trekken. In de tweede helft van de 20e eeuw vinden we de imaginaire fabeldieren in allerlei varianten terug bij de Cobra kunstenaars zoals Karel Appel, Corneille en Lucebert. Het bijzondere, hedendaagse werk van Sjaak Smetsers sluit aan bij deze lange kunsttraditie maar is wel uniek qua ideeën en uitvoering.

 

Galerie Moeëjen Daag

Het werk van Sjaak Smetsers is te zien in Galerie Moeëjen Daag in Tegelen. Daarnaast exposeert hij veelvuldig in andere galeries in binnen- en buitenland. Galerie Moeëjen Daag is een galerie met hedendaagse kunst. Van abstract tot figuratief. Schilderijen, wandobjecten, glaskunst en beelden behoren tot ons assortiment. Kunst is heel persoonlijk en het moet waarde toevoegen in uw interieur. We bemiddelen dan ook graag bij het versterken en bevestigen van uw persoonlijke gevoel bij aankoop van een kunstwerk.

 

Wilt u de glaskunst van Sjaak Smetsers komen bekijken? Galerie Moeëjen Daag is op vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.