Vrouwen in alle facetten

Expositie: “Vrouwen in alle facetten”

02 februari t/m

07 april 2018

Kunstenaars:

PETRA KAINDEL (AT)

“Behind every scene, Petra Kaindel reveals the state of mind of her protagonists, the truth behind te masks.”

Mag. Heidemarie Weixler-Unterer/ art historian

“My interest is to reveal the expression, my subjects are the relationships between man and woman, the overload of possibilities and expectations of our time, the youth mania, the shopping binge – often staged very ironically – as well as disorientation, the innocence of children who must grow very quickly these times…. and I Always choose one song or one melody to influence my present work, like a score, to get the right atmosphere…….”

 

BAREND HOUTSMULLER

Barend zegt over zijn werk: “Ik ben op zoek naar contrasten, naar de polariteit tussen het mannelijke en vrouwelijke, ruwe omgevingen en zachte rondingen, jong en oud en het vergankelijke en het blijvende. Deze tegenstellingen hebben elkaar nodig en versterken elkaar. Dat vind ik interessant”. Amerikanen vallen voor zijn werk door het/de ‘Europese gevoel/traditie’. Nederlandse kunstenaars staan bekend om hun gebruik van licht, iets waar Nederlandse oude meesters in de schilderkunst al gebruik van maakten. Barend Houtsmuller wordt geroemd om zijn talent voor lichtregie.

 

SJAAK SMETSERS

Sjaak legt in zijn beelden de spanning bloot van het morele fundament van het menselijk bestaan, transparanter kan het bijna niet. Twee gezichten in één kop. Vier ogen. Het goede en het kwade. Zoals een contrasterende saus over uitstekend smakend voedsel. Duivels en goddelijk.

Wie een Sjaak Smetsers heeft, heeft beiden. Dat is de zeggingskracht van zijn werk. Je vindt het zowel terug in beelden, als in zijn poëzie. Een energie, die als een rechte lijn door zijn werk loopt. Het geeft ons overduidelijk weer, dat hij verder gaat dan het eeuwige verschil tussen twee. Zelfs de spanning tussen glas en metaal heft hij op. Hij maakt van twee, één. Wie naar zijn beelden kijkt of zijn poëzie leest, begrijpt dat hij harmonie en tegenstelling niet uit het oog verliest. Dat hij gebondenheid en vrijheid samen brengt zonder het contact te verliezen met de wereld om zich heen.

WELKOM IN GALERIE MOEËJEN DAAG!

Kenmerkend voor het geëxposeerde zijn vakmanschap en kwaliteit. De structuur van Galerie Moeëjen Daag is laagdrempelig en open; een plek waar iedereen mag en kan genieten van kunst. Een bezoek aan de galerie maakt van uw dag een mooie dag.

www.moeejendaag.nl

www.sjaaksmetsers.nl

Sjaak en Lianne Smetsers-Sampers

GALERIE MOEËJEN DAAG

Grotestraat 61 A

5931 CT TEGELEN

Tel. +31 (0) 77 3747510

info@moeejendaag.nl

sjaak@sjaaksmetsers.nl

Openingstijden:

Vrijdag 12.00 – 17.00 uur

Zaterdag 12.00 – 17.00 uur

en bezoek op afspraak

N.B.!

VRIJDAG 09 FEBRUARI EN ZATERDAG 10 FEBRUARI 2018 IS GALERIE MOEËJEN DAAG GESLOTEN I.V.M. CARNAVAL.

WIJ WENSEN JULLIE ALLEMAAL MOEËJEN CARNAVALSDAAG TOE!

Lianne en Sjaak Smetsers

2018-03-29T09:11:25+00:00 februari 12th, 2018|

About the Author:

sjaaksmetsers
Beeldend kunstenaar Sjaak Smetsers (Venlo, 1954) neemt in de levendige Venlose kunstscène een bijzondere positie in. In zijn Tegelse atelier heeft hij de afgelopen jaren een groot leger fabelfiguren gecreëerd. De overwegend polychrome wezens met fraai afgewerkte ‘huiden’ worden heel bewust geconstrueerd.

Leave A Comment