Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2017

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2017

Zaterdag 11 maart t/m zondag 26 maart 2017 (Inside) / t/m

zondag 1 oktober 2017 (Outside)

De kunst van het genieten in Valkenburg a/d Geul!

Op zaterdag 11 maart 2017 opent KiV Inside haar deuren en viert haar 10-jarig jubileum. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt plaats tot en met zondag 26 maart 2017, dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

KiV Inside en Outside

KiV Inside en Outside is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2017 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende de kunstenaars Jos van Vreeswijk, Patrick Creyghton, Saskia Pfaeltzer, Roger Braun, Arno Rutten, Isabelle Scheltjens, David Gerstein, Nic Jonk en Joseph Cals (wiens kunstwerken eerder op de TEFAF gepresenteerd werden) op KIV inside getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV Inside-Outside 2017!

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Wil van der Laan, Marthe Hameleers, Jo Ramakers, Frank Meijers, Monique Lipsch, en Rob Brouwers ten toon.

Galerie & Beeldentuin Giardino

Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, David Gerstein, Jurgen Ebert, Sjaak Smetsers, Saskia Pfaeltzer, Judith Wiersema, Christiaan Lieverse, Willi Siber, Astrid Huismans, Volker Kiehn, Frans van Straaten, Ronald A. Westerhuis en Karin van de Walle te bezichtigen.

KiV Inside-Outside 2017 vindt plaats op een unieke plek: (Inside) in de kloostergang van Château St. Gerlach en in de schatkamer van de prachtige St. Gerlachuskerk, (Outside) het prachtige landgoed van Château St./ Gerlach.

In de schatkamer zijn zeldzame relikwieën aanwezig, zoals een zilveren borstrelikwie waarin de schedel van de Heilige Gerlachus wordt bewaard. Net als een zorgvuldig gerestaureerde tunica van deze kluizenaar uit de twaalfde eeuw. Onlangs is de reconstructie van het gezicht van St. Gerlach afgerond en nu te zien tijdens KiV inside. In de Sint Gerlachuskerk zijn achttiende-eeuwse fresco’s te bezichtigen, die 3 jaar geleden zijn gerestaureerd. Alleen de locatie is een bezoek al meer dan waard!

Locatie:

KiV Inside-Outside 2017

Norbertinessenhof 1

6301KM Houthem-Valkenburg aan de Geul

Parkeren is gratis en kan op de openbare parkeerplaats van Château St. Gerlach. U vindt deze bij de entree van landgoed St. Gerlach, rechts vóór de slagboom.

2017-10-05T14:24:33+00:00 maart 15th, 2017|

About the Author:

sjaaksmetsers
Beeldend kunstenaar Sjaak Smetsers (Venlo, 1954) neemt in de levendige Venlose kunstscène een bijzondere positie in. In zijn Tegelse atelier heeft hij de afgelopen jaren een groot leger fabelfiguren gecreëerd. De overwegend polychrome wezens met fraai afgewerkte ‘huiden’ worden heel bewust geconstrueerd.

Leave A Comment